Waarom een taxatierapport?

Waarom een taxatierapport?

Er zijn verschillende redenen om een huis te laten taxeren. Zo kunt u een taxatierapport nodig hebben voor een aankoopbeslissing, een echtscheiding, een financiering of nalatenschap. Maar de belangrijkste reden om een taxatierapport van uw woning te laten maken heeft met de hypotheek te maken. Zonder een gevalideerde taxatie van het Nederlands Woning Waarde Instituut kunt u namelijk geen hypotheek aanvragen. De bank die de hypotheek moet gaan betalen geeft natuurlijk niet zomaar geld weg. Zij willen veel van uw persoonlijke gegevens weten, waaronder uw inkomen en werksituatie, maar ook de waarde van het huis als uw het huis wilt verkopen. De bank beslist daarna, mede op basis van deze gegevens en de taxatie of het huis een verstandige investering is, alvorens zij een hypotheek verstrekken. Kortom, een taxatierapport is vaak een must als u een nieuw huis wilt gaan kopen.

Criteria in een taxatierapport

Als taxateur beoordeelt Zagers verschillende omstandigheden om uiteindelijk tot een waarde te komen in het taxatierapport van uw huis. Ten eerste wordt er gekeken naar ligging van de woningen de omgeving. Zijn er bijvoorbeeld faciliteiten als winkelcentra in de buurt?

Waar taxateurs ook naar kijken bij het maken van een taxatierapport van uw huis, is de staat van de woning en de functionaliteit van de indeling. Steeds belangrijker voor een taxateur zijn ook zaken als energiezuinigheid en isolatie van een woning.

Wat ook terugkomt in het taxatierapport van uw woning is de totale oppervlakte van het huis inclusief tuin en wooninhoud. Tenslotte zal het taxatierapport informatie bevatten omtrent rechten en/of plichten die van toepassing zijn. Zoals zaken als de erfpacht, indien voor u van toepassing.

Laat Zagers uw taxatierapport maken!

Als u Zagers een taxatierapport van uw woning laat maken, bent u verzekerd van een nauwkeurig en gevalideerd taxatierapport. Zagers Taxateurs is niet voor niets aangesloten bij het validatie-instituut Nederlands Woning Waarde Instituut. Daarbij verzekert u uzelf van een goedkoop taxatierapport als u Zagers de taxatie laat uitvoeren. Neem snel contact op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen!

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets

Contact

Gratis waardebepaling

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op voor een gratis waardebepaling. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets!

Aanvragen