Waarom een taxatierapport?

Waarom een taxatierapport?

Er zijn verschillende redenen om een huis te laten taxeren. Zo kun je een taxatierapport nodig hebben voor een aankoopbeslissing, een echtscheiding, een financiering of nalatenschap. Maar de belangrijkste reden om een taxatierapport van je woning te laten maken heeft met de hypotheek te maken. Zonder een gevalideerde taxatie van het Nederlands Woning Waarde Instituut kun je namelijk geen hypotheek aanvragen. De bank die de hypotheek moet gaan betalen geeft natuurlijk niet zomaar geld weg. Zij willen veel van je persoonlijke gegevens weten, waaronder je inkomen en werksituatie, maar ook de waarde van het huis als je het huis wil verkopen. De bank beslist daarna, mede op basis van deze gegevens en de taxatie of het huis een verstandige investering is, alvorens zij een hypotheek verstrekken. Kortom, een taxatierapport is vaak een must als je een nieuw huis wil gaan kopen.

Criteria in een taxatierapport

Als taxateur beoordeelt Zagers verschillende omstandigheden om uiteindelijk tot een waarde te komen in het taxatierapport van je huis. Ten eerste wordt er gekeken naar ligging van de woningen de omgeving. Zijn er bijvoorbeeld faciliteiten als winkelcentra in de buurt?

Waar taxateurs ook naar kijken bij het maken van een taxatierapport van je huis, is de staat van de woning en de functionaliteit van de indeling. Steeds belangrijker voor een taxateur zijn ook zaken als energiezuinigheid en isolatie van een woning.

Wat ook terugkomt in het taxatierapport van je woning is de totale oppervlakte van het huis inclusief tuin en wooninhoud. Tenslotte zal het taxatierapport informatie bevatten omtrent rechten en/of plichten die van toepassing zijn. Zoals zaken als de erfpacht, indien voor je van toepassing.

Laat Zagers je taxatierapport maken!

Als je Zagers een taxatierapport van je woning laat maken, ben je verzekerd van een nauwkeurig en gevalideerd taxatierapport. Zagers Taxateurs is niet voor niets aangesloten bij het validatie-instituut Nederlands Woning Waarde Instituut. Daarbij verzeker je jezelf van een goedkoop taxatierapport als je Zagers de taxatie laat uitvoeren. Neem snel contact op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!

Hendrik - zagers makelaar breda

Benieuwd wat je huis waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!