Taxatierapport voor je hypotheek?

Een taxatierapport nodig voor je hypotheek?

Taxatierapport voor je hypotheek?

Een woning is vaak te duur om in één keer te kopen. Daarom zijn er de hypotheken in het leven geroepen. Maar wat is een hypotheek nou precies? Een hypotheek is simpel gezegd een lening om je huis uiteindelijk af te betalen. Je leent een bedrag van de bank op basis van je draagkracht en de woning staat als onderpand voor de lening. Periodiek betaal je de lening in delen af, meestal over een periode van 30 jaar en de bank ontvangt hier rente op. Als de hele lening is afgelost, is het huis officieel afbetaald.

Deze hypotheek krijg je niet zomaar. De bank wil eerst weten wat de woning waard is. Je hebt dus een taxatierapport voor je hypotheek nodig. Bovendien wil de bank weten hoe je er voorstaat op financieel gebied. De combinatie van taxatierapport en financiële situatie bepaalt of je in aanmerking komt voor een hypotheek.

Type taxatierapport voor hypotheek

Heb je een taxateur voor je hypotheek nodig, dan moet je rekening houden met het volgende: Om in aanmerking te komen voor een hypotheek volstaat echter niet elk taxatierapport. Er zijn namelijk twee verschillende soorten taxaties mogelijk:

  1. Taxatierapport hypotheek met gevalideerde NWWI-taxatie;
  2. Ongevalideerde taxaties

De bank eist een gevalideerd taxatierapport van je woning voordat er een hypotheek wordt uitgegeven. Zo’n gevalideerd taxatierapport voor je hypotheek kan alleen worden gemaakt door een taxateur die zijn rapport laat beoordelen door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dit instituut beoordeeld of het rapport aan de vastgestelde strenge eisen voldoet.

Dus pas zodra het taxatierapport door het NWWI is goedgekeurd kan het naar de bank worden gestuurd.

Gevalideerd taxatierapport voor je hypotheek aanvragen?

Zagers makelaars en taxateurs is een gevalideerde taxateur, wat inhoud dat het is aangesloten bij het NWWI en alleen gevalideerde taxatierapporten maakt.

Als je Zagers een gevalideerd taxatierapport laat maken voor de verkoop van je huis en voor je hypotheek, ben je verzekerd van kwaliteit. Door jarenlange ervaring op de woningmarkt in Breda, en door een goede inschatting van de woning zelf, en omgeving weet Zagers precies hoeveel uw woning waard is! Neem dus nu contact op om een hypotheek taxatie aan te vragen.

Hendrik - zagers makelaar breda

Benieuwd wat je huis waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!