Een taxatierapport nodig voor uw hypotheek?

Een taxatierapport nodig voor uw hypotheek?

Een taxatierapport nodig voor uw hypotheek?

Een woning is vaak te duur om in één keer te kopen. Daarom zijn er de hypotheken in het leven geroepen. Maar wat is een hypotheek nou precies? Een hypotheek is simpel gezegd een lening om uw huis uiteindelijk af te betalen. U leent een bedrag van de bank op basis van uw draagkracht en de woning staat als onderpand voor de lening. Periodiek betaalt u de lening in delen af, meestal over een periode van 30 jaar en de bank ontvangt hier rente op. Als de hele lening is afgelost, is het huis officieel afbetaald.

Deze hypotheek krijgt u niet zomaar. De bank wil eerst weten wat de woning waard is. U heeft dus een taxatierapport voor uw hypotheek nodig. Bovendien wil de bank weten hoe u er voorstaat op financieel gebied. De combinatie van taxatierapport en financiële situatie bepaalt of u in aanmerking komt voor een hypotheek.

Type taxatierapport voor hypotheek

Heeft u een taxateur voor uw hypotheek nodig, dan moet u rekening houden met het volgende: Om in aanmerking te komen voor een hypotheek volstaat echter niet elk taxatierapport. Er zijn namelijk twee verschillende soorten taxaties mogelijk:

  1. Taxatierapport hypotheek met gevalideerde NWWI-taxatie;
  2. Ongevalideerde taxaties

De bank eist een gevalideerd taxatierapport van uw woning voordat er een hypotheek wordt uitgegeven. Zo’n gevalideerd taxatierapport voor uw hypotheek kan alleen worden gemaakt door een taxateur die zijn rapport laat beoordelen door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dit instituut beoordeeld of het rapport aan de vastgestelde strenge eisen voldoet.

Dus pas zodra het taxatierapport door het NWWI is goedgekeurd kan het naar de bank worden gestuurd.

Gevalideerd taxatierapport voor uw hypotheek aanvragen?

Zagers makelaars en taxateurs is een gevalideerde taxateur, wat inhoud dat het is aangesloten bij het NWWI en alleen gevalideerde taxatierapporten maakt.

Als u Zagers een gevalideerd taxatierapport laat maken voor de verkoop van uw huis en voor uw hypotheek, bent u verzekerd van kwaliteit. Door jarenlange ervaring op de woningmarkt in Breda, en door een goede inschatting van de woning zelf, en omgeving weet Zagers precies hoeveel uw woning waard is! Neem dus nu contact op om een hypotheek taxatie aan te vragen.

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets

Contact

Gratis waardebepaling

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op voor een gratis waardebepaling. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets!

Aanvragen