Verkoopmakelaar Breda

Ben je van plan je huidige woning te verkopen? Ook voor de verkoop van jouw huis of appartement kies je voor Zagers!

Verkoopmakelaar Breda

Je woning verkopen in Breda?

Heb je een woning in Breda of omgeving en wil je jouw woning in Breda verkopen? Ben je benieuwd naar de waarde en op zoek naar een afgestemd verkoopproces? We komen graag langs om in een persoonlijk gesprek een opname te maken van de woning en jouw wensen in kaart te brengen. Zo komen we tot een strategie die afgestemd is op jouw situatie. Eén waar jij je prettig bij voelt.

Ons stappenplan

Je hebt het besluit genomen om je huis te gaan verkopen. Maar wat nu? Tijdens de verkoop van een huis zijn er heel wat zaken waar je bij stil moet staan, dat begint al in de voorbereidende fase, als het huis nog niet eens te koop staat. Van verkoopstrategie en publiciteitsplan tot en met de onderhandelingen, wij helpen je graag op weg: dit stappenplan voor het verkopen van je huis informeert je over elke stap in het proces en helpt je goed voorbereid het traject in te gaan. Zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Stap 1.Vraagprijs bepalen
Natuurlijk wil je je huis voor de beste prijs verkopen. Maar wat is de beste prijs? Een te hoge vraagprijs leidt tot weinig of geen belangstelling en een te lage vraagprijs gaat ten koste van de opbrengst. Een realistische vraagprijs ligt daar dus precies tussenin.

Stap 2. Publiciteitsplan opstellen
Alleen een bord in de tuin is niet genoeg om een huis onder de aandacht van een grote doelgroep te brengen. Daar is meer voor nodig. Gelukkig zijn er heel wat manieren om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Dit heet een publiciteitsplan en deze kan je in overleg samenstellen met ons!

Stap 3. Je woning verkoop klaar maken
Het verkopen van een woning vraagt om een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf of een goede opruim- of schoonmaakbeurt. Deze tips helpen je om je woning volledig verkoop klaar te maken: Opruimen – Schoonmaken – Repareren – Verwijderen persoonlijke spullen enz. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Stap 4. De bezichtigingen
Wij stemmen in overleg met u het tijdstip van de bezichtigingen af. Zelf hoeft u daar niet bij aanwezig te zijn. Dit geeft kijkers minder het gevoel dat ze op visite zijn, waardoor ze zich beter kunnen inleven in hoe het is om in de woning te wonen. Bij een makelaar zijn kopers eerlijker en kritischer, dit geeft de makelaar de kans om in te springen op de feedback en mogelijkheden aan te dragen hoe ze zaken anders kunnen indelen of verbouwen.

Stap 5. De onderhandelingen
De onderhandelingen starten als u het eerste bod hebt ontvangen en hier een tegenbod op uitbrengt, of als u expliciet meldt dat u in onderhandeling bent. U bent als verkoper niet verplicht een woning te verkopen aan iemand die de vraagprijs geboden heeft. U mag besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. U kunt met meerdere personen tegelijk onderhandelen. Dus ook als u al in onderhandeling bent, mag iemand anders een bod doen. Tijdens dit traject staat wij u graag bij.

Stap 6. Ondertekenen van de koopovereenkomst
Wanneer u en de koper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken, dan is er overeenstemming bereikt. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een koopovereenkomst die wij voor u opstellen. Samen met ons lopen wij de koopovereenkomst door om te zien of alle gegevens kloppen en – waar nodig – toelichting te geven. Zo weet u precies waar u voor tekent.

Stap 7. De overdracht
Zodra de notaris de koopovereenkomst heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór de levering de woning te inspecteren om te zien of deze nog in de afgesproken staat is. Vervolgens tekent u de akte van levering. Officieel bent u geen eigenaar meer van uw woning, wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.

Het resultaat?

Als aankoopmakelaar hebben we een uitgebreid bestand van woningzoekenden en uiteraard hebben we toegang tot Funda, het grootste en meest professionele vastgoedplatform van Nederland. Zo krijgt de woning voldoende zichtbaarheid.

Woningtaxatie

Wij kunnen een taxatie verzorgen voor diverse doeleinden, o.a. financiering, aankoopbeslissing, echtscheiding, nalatenschap, woz. Wij kunnen een NVM taxatierapport voor je opstellen maar ook voor een NWWI gecertificeerd rapport kun je bij ons terecht.

Als je hier meer informatie over wil, neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Aankoopbemiddeling

Door onze jarenlange ervaring als aankoopmakelaar in de regionale woningmarkt te combineren met onze doortastende en deskundige aanpak, sta je minstens zo sterk in je schoenen als de verkoper van jouw droomhuis.

Op een persoonlijke manier begeleiden wij je om de aankoop van jouw nieuwe woning zorgeloos te laten verlopen. En dat alles op basis van ‘no cure – no pay’! Dus koop je niets aan, dan betaal je ons niets.

Nieuwbouw

Voor verkoop en advisering omtrent nieuwbouwprojecten zijn wij je ook graag van dienst.

MKB-vastgoed

Ook voor de verkoop, verhuur en taxaties van je bedrijfspanden kun je bij ons terecht.

contact

Benieuwd wat je huis waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!