Huis verkopen in de zomer? Juist wel of niet de tijd?

Huis verkopen in de zomer? Juist wel of niet de tijd?

14 juli 2021

Je huis verkopen in de zomer, is dat wel een goed idee?

Warm weer, tijd voor gezelligheid en als het kan een vakantie. De zomer kan toch niet de juiste tijd zijn om je huis te verkopen? Of toch wel?

Je huis van de mooiste kant laten zien

Wellicht kun je het volgende voorstellen; het is een heerlijke zomerse dag waarbij je zelf een dagje gaat ‘rondtoeren’ in de eigen stad. Waarna je in die ene leuke straat, waar de zon precies goed staat, net jouw ideale droomwoning te koop ziet staan. Maar dat niet alleen. Tijdens de zomermaanden staan voortuinen er vaak goed bij, krijg je een goed beeld van de wijk en is het een goed moment om goede ‘verkoop’ foto’s te maken van je huis.

Een grote groep potentiële kopers in de zomer

Daarnaast zijn er maar genoeg Nederlanders die deze zomer in eigen land doorbrengen. Zeker tijdens deze onzekere periode blijven veel mensen thuis of gaan op vakantie in eigen land. Hierdoor is de verwachting dat de groep potentiële kopers groter is dan tijdens andere zomers.

wijk waterdonken Breda

Voordelen voor de verkoper én de koper

Het moge duidelijk zijn, er zitten voor zowel verkoper als koper voordelen aan een woning verkopen of kopen in de zomer. De verkoper heeft meer mogelijkheden om zijn huis verkoop-klaar te maken en de koper krijgt een veel beter beeld van het huis. Dit kan onderhandelingen versnellen.

Tijden veranderen

Last maar zeker not least, zijn het de tijden die mee veranderen. Waar je vroeger enkel een huizenzoeker kon bereiken via een advertentie in de krant, zoekt iedereen nu via websites of social media naar zijn of haar droomhuis. Het zoekwoord ‘huis kopen’ in Google stijgt in een rap tempo in augustus. Toeval of niet? Het maakt dus niet meer uit of de potentiële koper op vakantie is of niet, hij zal je huis toch wel weten te vinden.

Wellicht vind jij hier jouw droomhuis

Over je ideale droomhuis gesproken, hier hoef je helemaal niet ver weg voor te gaan. Aan de waterrand van Teteringen ligt, verweven met het groene landschap en de vele wandelroutes, de gevarieerde woonwijk Waterdonken. De complete inrichting van de openbare ruimte is in harmonie met de natuurlijke omgeving, waardoor de gehele infrastructuur deel uitmaakt van de omgeving. Alle functionele voorzieningen, zoals parkeergelegenheden en wegen zijn zo opgesteld dat ze opgaan in het geheel. De keywords voor deze wijk zijn dan ook groen, water, rust, kindvriendelijk én toch ook stads. Met het dorpse imago van Teteringen en het stadse van Breda, creëert dit de perfecte balans voor zowel de groen zoeker als de stadse liefhebber. Hierbij ligt de wijk gelegen aan de Bouverijen, een woonwijk voorzien van ruime woningen in het groen, in een eigen geclusterde buurt met parkeerhofjes.

Ook is in de planvorming voldoende rekening gehouden met een omgeving die vriendelijk is voor kinderen van alle leeftijden. Zij kunnen hier vrij buiten spelen in een groene en vrije omgeving. Overigens ook zonder dat ouders bang hoeven te zijn voor het drukke verkeer.

Geïnspireerd?

Of je nu op zoek bent naar de ideale woning, of je huidige woning wilt verkopen, vergeet dan vooral niet de zomerperiode. De zomerperiode heeft veel te bieden wanneer het aan komt op het verkopen en aankopen van een woning in Breda en omgeving.

Meer weten? Neem contact met ons op. Zagers Makelaar Breda 

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!