Woningkopers in Breda krijgen meer keuze in het tweede kwartaal van 2022

Woningkopers in Breda krijgen meer keuze in het tweede kwartaal van 2022

19 juli 2022

Woningkopers in Breda krijgen meer keuze in het tweede kwartaal van 2022. Uit de NVM-woningmarktcijfers blijkt dat dat het woningaanbod flink stijgt. Er stonden ruim 42% meer woningen te koop dan het jaar daarvoor. Het toegenomen aanbod en de minder hard doorstijgende verkoopprijs zorgen voor wat meer ruimte in de woningmarkt.

De woningprijs blijft stijgen, maar minder hard dan voorheen

De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning steeg in het tweede kwartaal van 2022 naar 448.000 euro. Dit is een stijging van 3,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. Op jaarbasis is de gemiddelde prijsstijging met 10,6% nog altijd stevig, maar duidelijk minder dan de afgelopen kwartalen toen de prijs met 20% op jaarbasis steeg. Er komt dus steeds meer lucht en het biedt een kijker een betere kans om koper te worden.

Kantelpunt voor woningmarkt?

Van een echt kantelpunt kunnen we nog niet spreken, zelfs niet met de stijgende energiekosten. Hoewel de absolute gekte dit kwartaal lijkt af te nemen, is er nog geen gezonde balans tussen vraag en aanbod. Zo werden er nog 8 van de 10 woningen boven de vraagprijs verkocht. Er blijft dus een krapte bestaan voor passend woningaanbod terwijl woningkopers in Breda toch meer aanbod krijgen.

Mismatch van nieuwbouw in de steden

Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen blijft laag: in het tweede kwartaal van 2022 lag dat onder de 5000. In de steden worden vooral betaalbare appartementen gebouwd, maar de voorkeur van de koper gaat uit naar eengezinswoningen. Deze blijven echter onbetaalbaar voor deze groep.

Tips voor woningkopers voor het kopen van een woning in Breda

Om het in deze tijd wat makkelijker te maken zijn hier wat tips. Er zijn veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het kopen van een woning in Breda.

  • De eerste tip is: wees er snel bij. De huizenmarkt gaat namelijk heel snel. Als je een huis naar wens ziet maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging.
  • De tweede tip is: weet wat je financiële mogelijkheden zijn. Voordat je gaat zoeken check je hoeveel je kunt lenen, zodat je gericht kan kijken naar de ideale woning binnen jouw budget. Zo voorkom je teleurstelling en zware hypotheeklasten.
  • De derde tip is: bekijk meerdere woningen. Voordat je een kiest, bekijk je meerdere woningen. Zo kun je ze vergelijken en een betere keuze maken.

Als jij goed weet wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn, dan kan Zagers, dé makelaar van Breda je beter helpen.

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!