Juni 2023 Update – Zagers Makelaars

Juni 2023 Update – Zagers Makelaars

13 juni 2023

Vanaf 1 juni is Annebel de Bont ons team komen versterken.
Annebel is 24 jaar jong en mag zich inmiddels Kandidaat-makelaar noemen na het succesvol doorlopen hebben van haar opleiding. Daarvoor heeft ze in 2020 haar studie aan Fontys Eindhoven afgerond voor de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Sinds 2020 is ze al werkzaam in de makelaardij. Annebel is hard op weg om ook haar registerinschrijving te behalen als Taxateur Wonen: een aanwinst voor ons kantoor!

Berichtje vanuit Annebel: “Ik hoop bij Zagers Makelaars de makelaardijtak optimaal te kunnen ondersteunen, ik heb er zin in en hoop u snel te ontmoeten en verder te kunnen helpen, hartelijke groeten, Annebel.”

Afschaffing tijdelijke huurcontracten zet markt voor woningzoekers nog verder op slot

Op 11 mei debatteert de Tweede Kamer verder over een initiatief wetsvoorstel van de PvdA en ChristenUnie om tijdelijke huurcontracten af te schaffen. Een maatregel die de huurbescherming in Nederland verder vergroot en de zoveelste regulerende maatregel die het aanbod in de vrije huursector doet afnemen. Waar de indieners vooral het belang van de zittende huurder dienen, komen de VVD en het CDA gelukkig ook op voor de woningzoeker en investeerders in dit segment. Deze partijen hebben daartoe twee amendementen ingediend die het aanbod op peil en de doorstroming op gang moeten houden. NVM steunt deze partijen hierin.

Zittende huurders beter beschermen maakt markt krapper!

Het initiatief wetsvoorstel ‘Wet vaste huurcontracten’ dat door de Kamerleden Nijboer (PvdA) en Grinwis (CU) is ingediend heeft als doel om huurders beter te beschermen door de sinds 2016 bestaande mogelijkheid om tijdelijke huurovereenkomsten te sluiten (maximaal twee jaar voor zelfstandige woonruimte) terug te draaien. Dit is volgens de indieners nodig vanwege de negatieve gevolgen van de woningnood en vermeende machtspositie van de verhuurder. De keerzijde hiervan is echter dat eigenaren die hun woning tijdelijk willen verhuren – bijvoorbeeld voor een buitenlands avontuur of gaan samenwonen en een woning tijdelijk willen verhuren voor verkoop – hun woning liever leeg laten staan. Op die manier worden huurwoningen onnodig onttrokken aan de markt, waardoor het aanbod krapper wordt.

Benieuwd wat er in Juni allemaal te doen is in Breda?

3-junFamiliedag SPIEBreepark In en Outdoor
3-junStraatfeestMariastraat
4-junLoveLiferunBrabantlaan
4-junPlatenbeursChasséveld
4-junRommelmarktHeuvelbrink
5 juni – 8 juniAvondvierdaagse Breda-NoordTussen de Dijken
6 juni – 9 juniAvondvierdaagse Breda-OostHeusdenhoutsestraat
6 juni – 9 juniAvondvierdaagse TeteringenWillem-Alexanderplein
6 juni – 9 juniAvondvierdaagse 2023Bavel
10-junPrincenbierDreef
10-junFeest 50 jaar MoerwijkzichtJan Darkennisstraat
10-junWijkfestival 2023Gageldonksepad
10-junBachmanhof Buurt BBQBachmanhof
10 juni – 11 juniK3 Run & FunBreepark-Outdoor
10-junHaagse Beemden FestivalGanzerik
10-junFight4victory 4Voorerf
10-junB-Fest 2023Brack
11-junOmloop LiesbosLiesdreef
11-junRommelmarktPhilips Lammekensstraat
14-junStraatspeeldag-Minister NelissenstraatMinister Nelissenstraat
17-junStraatfeest ConstantijnstraatConstantijnstraat
18-junLuikse MarktBreepark-Outdoor
18-junLuikse MarktP5 NAC
20 juniAvondvierdaagse BoeimeerRoland Holststraat
20 juni – 23 juniAvondwandelvierdaagse PrinsenbeekMarkt Prinsenbeek
23 juni – 24 juniHet Wijn FestijnDe Parade
23 juni – 25 juniBavel Anno 1920Jack van Gilsplein
24-junBier en Ballen festival 2023Fellenoordstraat
24-junZwoele ZomermarktVeilingkade
24-junPOW BierfestivalVeilingkade
25-junLe Sud BazaarBreepark-Indoor
25-junVlooienmarkt WielerbaanTerheijdenseweg
30-junWielerronde van PrinsenbeekMiddenweg

Kwartaalcijfers Calcasa: aantal woningverkopen daalt, maar minder hard dan vorig jaar

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er op jaarbasis 230.000 woningen verkocht. Het aanbod daalde naar 58.000 woningen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Calcasa.
Na een piek van 310.000 woningverkopen in het eerste kwartaal van 2021, is dit het achtste kwartaal op rij waarbij het aantal woningverkopen daalt. De grootste daling op jaarbasis vond plaats

in het tweede kwartaal van 2022 met 21,1%. Sindsdien komt het aantal woningverkopen uit het dal en is er een opgaande trend zichtbaar.Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022 daalde het aantal woningverkopen in het eerste kwartaal van 2023 met -7,5%. Daarbij daalde de verkoop van alle woningtypes. Maar de daling is het grootst onder de verkoop van vrijstaande woningen (-12,4%), gevolgd door de verkoop van appartementen met –10,6%. Daarentegen steeg de woningverkoop in de twee hoogste prijsklassementen. De prijsklasse € 350.000 tot € 500.000 steeg met 13,5%, de klasse boven € 500.000 steeg met 19,9%.

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!