Je eerste woning kopen als starter? Dan is een aankoopmakelaar aan te raden.

Je eerste woning kopen als starter? Dan is een aankoopmakelaar aan te raden.

3 juni 2024

De woningmarkt is nog steeds overspannen. Er is te weinig aanbod en er zijn veel zoekende kopers. Elke woning die op Funda aangeboden wordt staat al volgepland met bezichtigingen. Daarnaast moet je vaak overbieden om een kans te maken om een woning te kopen. Hoe kom je ertussen? Wie gaat helpen een goed bod neer te leggen? Loop jij ook tegen deze vragen aan? Dan is een aankoopmakelaar de oplossing!

Wat doet een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar biedt veel voordelen. Zo ontzorgt een aankoopmakelaar je tijdens het heleaankoopproces. Ze helpen bij alle stappen van het kopen vaneen woning, van zoektocht tot daadwerkelijk de sleutel krijgen. Daar komt stiekem toch meer bij kijken dan in je in eerste instantie verwacht. Je krijgt o.a. te maken met de volgende zaken:

·       Je hebt een onderzoeksplicht

·       Juridische raadgeving

·       Het energielabel van de woning

·       De bouwkundige keuring van de woning

·       (bij appartementen) met een Vereniging van Eigenaren, de VvE.

In al deze gevallen kan het fijn zijn om samen te werken met een aankoopmakelaar. Dit is een ervaren deskundige partner die al vaker met het bijltje heeft gehakt.

Een aankoopmakelaar dient alleen jouw belang

De deskundigheid van een aankoopmakelaar komt goed van pas, want deze dient alleen jouw eigen belang. Ervaring van zo’n makelaar is dan ook erg belangrijk en kan voorkomen dat je later voor onvoorziene verassingen komt te staan.

Zagers Makelaars heeft deze ervaring en kan jou ondersteunen bij de aankoop van jouw eerste woning. Wil je meer weten over onze diensten en mogelijkheden? Kijk dan op onze pagina over aankoop (https://www.zagers.nl/onze-diensten/aankoop/) of maak vrijblijvend een afspraak via het telefoonnummer 076-303 3000.

 

 

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!