Interieur styling tips bij de verkoop van je woning

Interieur styling tips bij de verkoop van je woning

15 maart 2022

Je woning verkopen kan veel geregel en stress met zich meebrengen. Van persoonlijke vraagstukken, vragenlijsten invullen tot het moment dat de woning op de foto gezet gaat worden. Want wat is er belangrijk voor het maken van foto’s. Hoe moet je je huis stylen? Wij hebben wat interieur styling tips voor jou.

We hebben wat ‘tips and tricks’ voor de styling bij de verkoop van je huis op een rij gezet:

  1. Zorg dat het sanitair spik en span is. Niemand wordt vrolijk van een haar op de wc bril of een vieze badkuip. Dit nodigt niet uit en sterker nog, dit kan mensen afschrikken. Zorg daarom altijd dat deze goed en hygiënisch schoongemaakt zijn. Zet als finishing touch nog een geurkaarsje of geurstokjes op het toilet of in de badkamer.
  2. Bloemen! Bloemen brengen aandacht en warmte samen. Mensen die bloemen in hun woning zetten, willen graag dat hier naar gekeken wordt. Het is een eyecatcher en mensen die binnen komen krijgen meteen een gevoel van aandacht en gastvrijheid. Ook roept het vaak een gevoel van luxe op. Dus loop voor de opname door de fotograaf nog even naar de bloemist voor een bosje bloemen.
  3. Als je kinderen hebt mag je prima zien dat er een gezin woont in de woning. Sterker nog, dit roept juist bij veel kopers positieve gevoelens op. Zorg wel even dat al het rondslingerende speelgoed netjes opgeruimd is. Doe dit bijvoorbeeld in mooie gevlochten manden van zeegras of riet die ook nog eens erg fashionable in je woning staan.
  4. Huisdieren zijn leuk en ook zeker een lid van het gezin. Deze zijn alleen niet van toegevoegde waarden voor eventuele kopers. Dit kan vaker zelfs in tegenstelling zijn. Als je bijvoorbeeld hamsters hebt of konijnen, zorg dan dat de woning van deze diertjes wel uit het zicht staat. Meestal leid dit alleen maar af van wat er gefotografeerd moet worden, en dat is de woning.
  5. Slaapkamers zijn enorm belangrijk om sfeervol op de foto te zetten. Het is één van de ruimtes in een huis waar je het meeste zal zijn en waar mensen ook direct een gevoel bij hebben. Leg dus je beste beddengoed op bed en zorg dat de gordijnen goed gehangen zijn. Zorg ook dat alle frutsels even opgeborgen zijn in de kast en leg een extra kussentje of een gezellige plaid op het voeteneind.
  6. De tuin. Zeker in de zomerperiode is dit een echte eyecatcher en willen mensen zich inbeelden dat ze lekker met een tijdschriftje en een drankje op die loungebank liggen. Zorg dus ook dat er aan de tuin aandacht besteed is en deze er een beetje gezellig bij staat. De voortuin mag je hierbij ook niet vergeten. Dit is natuurlijk deel van het visitekaartje van de woning. Dus trek dode planten eruit, veeg je stoep aan, zorg dat de vuil container niet tegen de gevel aan staat en haal je auto uit het zicht als deze er staat.
  7. Last but not least: de keuken. Het hart van het huis. De plek waar veel mensen zichzelf zien staan aan het fornuis ter voorbereiding van een etentje voor de familie, met kerst of op zondag ochtend in hun badjas met een kopje koffie. Op deze plek blijven mensen vaak hangen met het bekijken van de foto’s. Zorg dus dat het aanrecht helemaal schoon en opgeruimd is, de specerijen netjes opgesteld staan, een potje verse basilicum en er een mooi flesje handzeep naast de kraan staat.
  8. Trek ook juist plekken als de berging, schuur of een garage even recht. Mensen kunnen hier vaak wel doorheen kijken, maar het staat net iets chiquer en mooier voor het oog.Dit zijn de interieur styling tips die Zagers makelaar Breda voor jou op een rijtje heeft gezet.

    Denk jij eraan om je woning in Breda of omgeving te verkopen? Vraag een gratis waardebepaling aan.

 

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!