Hoe staat de woningmarkt in Breda en omstreken ervoor na corona?

Hoe staat de woningmarkt in Breda en omstreken ervoor na corona?

25 mei 2022

De prijzen van koopwoningen zitten inmiddels al ruim 8,5 jaar in de lift. Voor een gemiddeld nieuwbouwhuis betaal je op dit moment 466.000 euro. Maar voor het eerst in jaren daalde afgelopen kwartaal de landelijke gemiddelde verkooprijs licht, in Breda en omgeving was er eerder sprake van stabilisatie. Er kan dus wel worden gezegd dat er een lichte bries waait door de oververhitte woningmarkt, volgens makelaarsvereniging NVM.

De woningmarkt in Breda

Goed nieuws dus voor de woningmarkt! Of toch niet? Volgens Ruud Zagers van Zagers Makelaar: voor de doorstromers betekent dit goed nieuws, maar de echte spanning moet nog wel van de woningmarkt af. In Breda hebben we die prijsdaling nog niet echt gemerkt, alhoewel de grote excessen er wel af zijn. Er wordt nog steeds overgeboden maar de verschillen worden minder groot. Ook zien we bij ons het aanbod toenemen, dus voor de doorstromers is er zeker meer aanbod.

Hoe gaat het er verder uitzien?

Breda blijft een populaire woonplaats en er wordt bijgebouwd, maar het aanbod is kleiner dan de vraag. Daarom zullen de prijzen niet opeens extreem dalen. De hypotheekrente stijgt, dat effect merken we pas later op de woningmarkt. Door de veranderingen in hypotheekrente zullen we vooral merken dat mensen toch nu hun woning nog even snel willen verkopen voordat het gaat dalen.

Wil jij weten hoeveel je huis waard is? Vraag een (gratis) waardebepaling aan.

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!