Breda wint: Grote Kerk kleurt goud

Breda wint: Grote Kerk kleurt goud

6 december 2017

Beste Binnenstad Breda

24 november 2017

BREDA – De Grote Kerk kleurt goud. Breda mag zich twee jaar lang de Beste Binnenstad van Nederland noemen. “Het is een kroon op ons werk. Een beloning voor de jarenlange inzet van alle partners en betrokkenen in de stad”, aldus wethouder Boaz Adank. Ook andere gebouwen in Breda zullen dit weekend goud verlicht zijn.

Gisteren hing over de Grote Kerk nog even een zilveren gloed, maar nadat de uitkomst en dus de winst daar was, kwam de uitgelaten sfeer in het bovenzaaltje van Café Zeezicht. “De Grote Kerk kleurt goud”, verwees burgemeester Paul Depla naar de verlichting van de Bredase trots. Depla noemt de behaalde titel het resultaat van de samenwerking tussen bewoners en ondernemers.

Nieuwe plannen

Breda gaat hierna zeker niet stilzitten. Er liggen nog veel plannen, zoals voor het herinrichten van het Seelig-terrein of de inspanningen om nog meer een ‘smart’ city te worden. Met alle partijen in de stad blijft Breda werken aan nieuwe ontwikkelingen om ook in de toekomst een aantrekkelijke stad te blijven.

De titel zal een flinke impact hebben op de aantrekkingskracht van de stad. Het draagt onder meer bij aan het verleiden van bezoekers om een dagje naar Breda te komen, het stimuleren van ondernemers en het aantrekken van. Maar vooral is het een titel om met heel Breda en omgeving trots op te zijn.

Een jury van 19 vakspecialisten maakten de winst gisteren bekend. Met het winnen van deze titel weet Breda de andere finalist, Arnhem achter zich te laten. Opvallend is dat beide steden eerder al titeldrager waren. Arnhem gedurende 2007 tot 2009 en Breda daaropvolgend van 2009 tot 2011. Almere ging gisteren naar huis met de winst voor Beste Binnenstad in de categorie middelgrote binnensteden.

Bron: Bredavandaag.nl

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!