6 tips om je woning verkoopklaar te maken

6 tips om je woning verkoopklaar te maken

26 oktober 2020

Huis verkopen? Met deze 6 tips maak jij je woning direct in orde

Een huis dat verkocht gaat worden heeft meestal wat voorbereiding nodig. Denk aan een nieuwe laag verf op de muur of een goede schoonmaakbeurt. Hoe ver moet je gaan om van je woning een VT-wonen-plaatje te maken? De verleiding is groot om te investeren in het verkoopklaar maken van de woning. Met deze zes tips weet je wat je moet doen.

  1. Een frisse keuken
   Feit is dat veel kijkers niet altijd ‘door’ een woning heen kijken. Ze zien niet hoe fantastisch de keuken eruit kan zien met nieuwe kastjes en apparatuur. Ziet de keuken er verouderd uit? Een nieuwe keuken plaatsen levert zelden een interessante waardevermeerdering op. Bovendien is een keuken smaakgevoelig. Wat je wél kunt doen is je keuken opfrissen. Schilder je keukenkastjes en vervang de handgrepen. Dat maakt al een wereld van verschil.
  2. Verouderde badkamer
   Een verouderde badkamer vernieuwen is wellicht een te grote investering – en net als een keuken bovendien erg smaakgevoelig. Kies daarom voor kleine veranderingen met een groots effect. Schilder de tegels over en zorg ervoor dat je badkamer schoon en schimmelvrij is voordat die op de foto gaat voor funda. Kleine aanpassingen als een nieuwe toiletbril of nieuwe spiegel kunnen ook wonderen doen.
  3. ‘Nog even’ een dakkapel plaatsen
   Het is niet aan te raden om de woning ‘nog even’ te verbouwen. De extra vierkante meters die je wint door een nieuwe dakkapel, leveren op zo’n korte termijn waarschijnlijk niet het geld op dat je erin hebt gestopt. Je kunt het geld beter investeren in een nieuwe woning, zodat je er zelf lol van hebt.
  4. Bouwtekeningen
   Wat wél kan als extra service bij de verkoop, is door een architect tekeningen laten maken van de mogelijkheden van de woning. Samen met een begroting van een aannemer, heeft de koper direct inzichtelijk hoe het huis eruit zou kunnen komen te zien. Ook kan hij hiermee naar de bank om een inschatting te laten maken van de hypotheek als hij deze verbouwing meefinanciert.
  5.  Strak en licht
   Een huis verkoopklaar maken is verder vooral een kwestie van alles strak en licht maken. Berg losse spullen zoveel mogelijk op, zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken.
  6. Vergeet de tuin niet
   Een andere plek in huis die veel aandacht behoeft, is de tuin. Bomen en struiken, een beetje snoeien, leuke meubels erin, en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit als kopers naar buiten kijken. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

Een plek die je misschien over het hoofd ziet, maar veel invloed heeft op de uitstraling van je woning, is de tuin. Investeer in een paar nieuwe planten en een mooie tuinbank (die kan mooi mee naar je volgende huis). Je zult zien: het ziet er gelijk een stuk gezelliger uit. Vergeet niet de bomen en struiken een beetje te snoeien. Dat is niet alleen mooier, de woning is door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

bron: funda.nl

Terug naar blog

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!