U wilt uw huis verkopen, wat gebeurt er met de hypotheek?

U wilt uw huis verkopen, wat gebeurt er met de hypotheek?

Stel, u krijgt een nieuwe baan aan de andere kant van het land, u wilt groter of juist kleiner gaan wonen of u wilt dichter bij uw familie gaan wonen. Er zijn tal van redenen om te gaan verhuizen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt namelijk aardig wat regelwerk bij kijken. Maakt u de keuze om zelf uw huis te gaan verkopen of gaat u het via een makelaar doen? En bovenal, hoe zit het met het taxatierapport en de hypotheek van uw huis? En wat zijn de consequenties ven de verkoop?

Nieuw huis, nieuwe hypotheek?

Als u een huis gaat verkopen met hypotheek en eventuele restschuld of overwaarde dan zijn er verschillende dingen die u kunt doen met uw huidige hypotheek. Ten eerste kunt u uw hypotheek bij de verkoop meteen aflossen, mits er geen renteschuld is opgebouwd. Daarna staat u vrij om te gaan huren of iets anders weer te kopen. Echter, u kunt uw hypotheek ook meenemen naar uw volgende koophuis en kiezen voor een herfinanciering.

Vaak kiezen mensen ervoor hun huidige hypotheek te herzien bij de aankoop van de volgende woning, omdat de hypotheekrente op dit moment lager is dat de hypotheekrente van hun vorige hypotheek. Dit kan zelfs heel aantrekkelijk zijn!

Soms is het echter voordeliger om uw eigen hypotheek mee te nemen naar uw volgende woning en een extra stukje hypotheek erbij af te sluiten over wat u aan financiering nodig heeft voor het nieuwe huis. Op deze manier neemt u ook uw rentevaste periode mee, of het opgebouwde spaardepot. Onderzoek vóórdat u gaat verhuizen goed de mogelijkheden van het verkopen van uw huis met hypotheek.

Hypotheek advies

Als u uw huis gaat verkopen met hypotheek, dan kunt u Zagers Makelaars en Taxateurs inschakelen voor een taxatierapport voor uw woning. Het is namelijk van belang dat u bij de keuze van uw (nieuwe) hypotheek wordt bijgestaan door een deskundige en financieel onderlegde partij die u de consequenties goed kan uitleggen in begrijpelijke taal, aangezien het voor u veel geld kan schelen. Zowel als het gaat om maandlasten, als om wat er aan het eind van de rit overblijft.

Zagers makelaars heeft deze ervaringsdeskundigen voor NWWI taxatie in huis, die gegarandeerd de beste hypotheek voor u vinden. Benieuwd? Neem dan gerust contact op!

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets

Contact

Gratis waardebepaling

Overweegt u uw huis of appartement te verkopen? Neemt u dan contact met ons op voor een gratis waardebepaling. Wij stellen de waarde van uw woning vast en maken aan de hand van uw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets!

Aanvragen