Je wil je huis verkopen, wat gebeurt er met de hypotheek?

Je wil je huis verkopen, wat gebeurt er met de hypotheek?

Stel, je krijgt een nieuwe baan aan de andere kant van het land, je wil groter of juist kleiner gaan wonen of je wil dichter bij je familie gaan wonen. Er zijn tal van redenen om te gaan verhuizen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt namelijk aardig wat regelwerk bij kijken. Maak je de keuze om zelf uw huis te gaan verkopen of gaat je het via een makelaar doen? En bovenal, hoe zit het met het taxatierapport en de hypotheek van je huis? En wat zijn de consequenties van de verkoop?

Nieuw huis, nieuwe hypotheek?

Als je een huis gaat verkopen met hypotheek en eventuele restschuld of overwaarde dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen met uw huidige hypotheek. Ten eerste kun je je hypotheek bij de verkoop meteen aflossen, mits er geen renteschuld is opgebouwd. Daarna staat je vrij om te gaan huren of iets anders weer te kopen. Echter, je kunt je hypotheek ook meenemen naar je volgende koophuis en kiezen voor een herfinanciering.

Vaak kiezen mensen ervoor hun huidige hypotheek te herzien bij de aankoop van de volgende woning, omdat de hypotheekrente op dit moment lager is dat de hypotheekrente van hun vorige hypotheek. Dit kan zelfs heel aantrekkelijk zijn!

Soms is het echter voordeliger om je eigen hypotheek mee te nemen naar je volgende woning en een extra stukje hypotheek erbij af te sluiten over wat je aan financiering nodig heeft voor het nieuwe huis. Op deze manier neem je ook je rentevaste periode mee, of het opgebouwde spaardepot. Onderzoek vóórdat je gaat verhuizen goed de mogelijkheden van het verkopen van je huis met hypotheek.

Hypotheek advies

Als je je huis gaat verkopen met hypotheek, dan kun je Zagers Makelaars en Taxateurs inschakelen voor een taxatierapport voor je woning. Het is namelijk van belang dat je bij de keuze van je (nieuwe) hypotheek wordt bijgestaan door een deskundige en financieel onderlegde partij die je de consequenties goed kan uitleggen in begrijpelijke taal, aangezien het voor je veel geld kan schelen. Zowel als het gaat om maandlasten, als om wat er aan het eind van de rit overblijft.

Zagers makelaars heeft deze ervaringsdeskundigen voor NWWI taxatie in huis, die gegarandeerd de beste hypotheek voor je vinden. Benieuwd? Neem dan gerust contact op!

Hendrik - zagers makelaar breda

Benieuwd wat je huis waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!