Wonen in Breda

Wonen in Breda

Wonen in Breda – de Parel van het Zuiden

Breda is een sprankelende Brabantse stad met een rijk verleden. Dit zie je terug in de historische binnenstad, maar ook in de groene omgeving en de bourgondische kijk op het leven van veel Bredanaars.

Eind 2017 werd de binnenstad van Breda nog gekozen tot beste binnenstad. Uiteraard is Breda ook uitstekend geschikt om te wonen, want ondanks dat het een redelijk grote stad is, heeft het de gezelligheid van een groot dorp. In de bruisende en historische binnenstad is altijd wat te doen, en alle moderne faciliteiten zijn om de hoek. Breda is een zeer gastvrije stad en wordt gezien als 1 van de beste uitgaanssteden van ons land. Breda wordt niet voor niets de parel van het zuiden genoemd, kortom: een geweldige stad om te wonen.

Overweeg je om je huis te verkopen? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan iets nieuws en/of ruimer wil gaan wonen. Daar kunnen wij je bij helpen!

Breda Veemarktstraat

Wat maakt Breda uniek?

Breda is een stad met verschillende gezichten. Het centrum is opgebouwd uit de buurten Het Hart, Oranje-Zuid, Het Veemarktkwartier, De Haven en de De Haagdijken. Dit is waar je de grootste trekpleisters vind, zoals De Grote Kerk, Het Kasteel van Breda en natuurlijk de Grote Markt. Hier bruist het met een groot aanbod aan interessante winkels en boetiekjes, en gezellige restaurants en cafés voor een hapje of drankje.

Buiten het centrum is het ook goed toeven (en wonen!). Het grote voordeel van een kleine stad als Breda is dat alle drukte en faciliteiten binnen handbereik zijn, terwijl je de rust en het groen op kunt zoeken wanneer je dat wilt. Voorbeelden van twee populaire groene- en kindvriendelijke wijken zijn Waterdonken en Westerpark.

Je makelaar in Waterdonken en Westerpark

De jonge en familievriendelijke wijk Waterdonken aan de rand van Breda is tegenwoordig erg populair. Het onderscheid zich van andere wijken in Breda door het vele groen en de rustige ligging langs de Vuchtpolder. De huizen in Waterdonken zijn ruim van opzet en gesitueerd in een woonerf, wat het tegelijkertijd zeer veilig maakt. De drie straten die de wijk rijk is liggen aan, of naast het water en toch ben je zo in de binnenstad van Breda.

Waterdonken Breda

Wat noordelijker en aan de rand van het centrum van Breda ligt de relatief nieuwe woonwijk Westerpark. Wat deze wijk zo uniek maakt is dat het de eerste aanzet was in Breda voor duurzame stadsontwikkeling. Dit zie je terug aan het prachtige groen en het vele water dat de wijk rijk is. Ook verwijzen alle straatnamen in Westerpark naar vlinders, nóg een knipoog naar dit duurzame initiatief. Op korte fiets- en loopafstand bezoek je het stadscentrum of de natuurlijke omgeving van de Rith en de Lies.

Wil je je huis verkopen in Waterdonken of Westerpark? Dat kan natuurlijk ook.

Je huis verkopen in Breda met Zagers Makelaars

Je huis verkopen, appartement verkopen, scholen regelen voor de kinderen, verhuizen: er komt heel wat bij kijken. Wij zijn als verkoopmakelaar een begrip in Breda. Door onze jarenlange ervaring in de Bredase woningmarkt zijn wij een kenner van de regio. Misschien hebben we de koper van uw woning al ontmoet en kunnen we het proces een stuk sneller en aangenamer maken.

Naast het helpen met de verkoop van je huis in Breda (gratis waardebepaling) kunnen we je ook helpen met de aankoop van je nieuwe huis, taxaties, hypotheken en ander advies. Full-service, daar staan wij voor.

bouvigne kasteel breda

Zagers Makelaars staat altijd voor je klaar!

Woon je niet in Breda, maar in wel in de regio en wilt je je huis verkopen in Prinsenbeek, je huis verkopen in Bavel of je huis verkopen in Ulvenhout? Ook dan staat Zagers makelaars uiteraard voor je klaar! Kom snel eens langs op ons kantoor in Breda, vlakbij het Valkenberg park. Of neem contact met ons op. Dan kijken we samen wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact op

Huis kopen, verkopen of heb je een andere vraag? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten staan je graag ter woord.

Gratis waardebepaling

Overweeg je je huis of appartement te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een gratis waardebepaling. Wij stellen de waarde van jouw woning vast en maken aan de hand van jouw wensen en situatie een ‘plan de campagne’ op. Deze service is kosteloos en geheel vrijblijvend!