Je huis laten taxeren door Zagers Makelaars

Je huis laten taxeren door Zagers Makelaars

Indien je van plan bent om je huis te gaan verkopen is het verstandig om vooraf je huis te laten taxeren voor de aankoop. Een taxatie van je huis betekent dat je de marktwaarde van je woning laat achterhalen voor een makelaar. Je woning laten taxeren geeft antwoord op de vraag wat de marktwaarde van je woning is, dus hoeveel je kunt verwachten dat het huis oplevert gebaseerd op de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving, rekening houdend met o.a. de ontwikkelingen op de huizenmarkt in het algemeen, de ligging en de financiële markt. Het is van groot belang dat je een gecertificeerde taxateur je woning laat taxeren, omdat geld verstrekkende instellingen dit eisen.

Zagers is zo’n zogenaamde gecertificeerde taxateur en je bent bij Zagers Makelaars en taxateurs aan het goede adres om je woning te laten taxeren. Zagers Makelaars is namelijk aangesloten bij het validatie-instituut NWWI en kan daardoor aan de eisen van dit professionele keurmerk voldoen. Veel banken in Nederland verlangen bij een financieringstaxatie een NWWI-taxatierapport. Laat dus je woning taxeren voordat je overgaat tot de verkoop.

Het vastleggen van de taxatie

Nadat je Zagers Makelaars verzoekt om een woning te laten taxeren, en onze specialisten langs zijn geweest, worden alle bevindingen vastgelegd in een zogenaamd taxatierapport. Dit taxatierapport kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een hypotheekaanvraag wilt doen of wilt oversluiten. Ook kun je je huis laten taxeren voor aankoop. Kortom, genoeg redenen om je huis te laten taxeren!

Hoeveel tijd kost een taxatie?

In de meeste gevallen is het geen tijdrovende klus om een huis te laten taxeren. Wanneer er geen grote bijzonderheden zijn aan het huis, zijn de taxateurs van Zagers relatief snel in staat een waardebepaling te doen. Aangezien Zagers makelaars veel kennis en ervaring heeft, is het voor ons makkelijk om huizen met elkaar te vergelijken en hierdoor weten we al gauw wat je woning waard is. Mochten er echter bepaalde zaken noemenswaardig zijn, omdat je bijvoorbeeld verwacht dat dit de waarde van je huis kan verhogen, aarzel dan niet om dit bij ons onder de aandacht te brengen. Zijn er reparaties nodig of groot onderhoud? Ook dan is het wel zo netjes om uw taxateur hiervan op de hoogte te stellen, hij of zij kan dan bepalen of dit invloed heeft op de waarde van de woning.

Nadien moeten gemeentelijke gegevens worden opgevraagd. Wat de grond bijvoorbeeld waard waarop huis gebouwd is. Tenslotte moet taxatierapport worden opgemaakt met al kost het ongeveer een week om je woning te laten taxeren.

Laat Zagers je huis taxeren!

Graag voorzien wij een NWWI taxatie op maat. Onze adviseurs helpen je graag verder en taxeren met alle plezier je huis! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hendrik - zagers makelaar breda

Benieuwd wat je huis waard is?

Overweeg je je huis of appartement te verkopen in omgeving Breda? Vraag dan onze gratis waardebepaling aan!